Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Franji Petrinoviću nagrada "Dušan Vasiljev"

Pisac Franja Petrinović ovogodišnji je dobitnik nagrade "Dušan Vasiljev" za roman "Almaški kružoci lečenih mesečara", koji je objavila Akademska knjiga iz Novog Sada, saopštilo je Društvo književnika Vojvodine.

Otvorena filijala Sogaza u Novom Sadu

U Novom Sadu je otvoreno Akcionarsko društvo za osiguranje "Sogaz", koje su zajednički osnovali ruska osiguravajuća kompanija "Sogaz" i javno preduzeće "Srbijagas".

Gotova hala na Šančevima za male privrednike

U Kompleksu proizvodno-zanatskih i magacinskih prostora na Rimskim šančevima, do sada je izgrađena hala, u toku su radovi na izgradnji sanitarnih čvorova i kancelarija, a predstoji parternom uređenje i priključak objekta na infrastrukturu, saopšteno je iz Gradske kuće.

Priznanje novosadskim dizajnerkama

Na Evropskoj konferenciji klastera, European Cluster Conference 2012, odžanoj od 18. do 20. aprila u palati Neiderősterreich u Beču, novosadske dizajnerke Tijana i Mila Popović osvojile su drugu nagradu za najbolji dizajn - vizualizaciju klastera u vidu plakata i web mockup-a.

Novosađani na Olimpijadu idu biciklom

Dragan Furtula (44), profesor u Saobraćajnoj školi "Pinki" i predsednik biciklističkog kluba "Meridijan", poći će u okviru petočlane ekipe biciklom na put u London na Olimpijske igre.

"Seobe" nagrađene na Festivalu pozorišta Vojvodine

Posle 11 odgledanih predstava na 62. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine u Kikindi, žiri je saopštio da je većinom glasova za najbolju dramsku predstavu proglasio "Seobe", Srpskog narodnog pozorišta, prema romanu Miloša Crnjanskog, a u dramatizaciji i režiji Vide Ognjenović.

Odlazi Bata, za njim i pola tima?

Fudbalski klub Vojvodina po isteku katastrofalne sezone najverovatnije će napustiti predsednik Ratko Butorović, a za njim bi mogli da krenu i brojni igrači poput Moreire, Supića, Kataija, Mojsova i Trajkovića.

Bolnica popodne bez vode

Bez vode će danas od 13 do 17 časova biti deo Hajduk Veljkove ulice, od ulice Novosadskog sajma do Futoške, zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži.